Kanada kör över oss…om inte

Det är inte säkert att det är de vanliga stjärnorna som avgör matchen mot Kanada ikväll. Om Tre Kronor ska vinna måste vi våga stå upp mot Kanada. Det är troligen den match vi mest hade behövt tex Douglas Murray, som är tuff och kan proppa. Vi har nu Johnny Oduya, som också kan vara riktigt tuff. Frågan är om det räcker. Kanadensarna lär också ha respekt för våra duktiga forwards som Huselius, Weinhandl och Marcus Nilsson. Några av de äldre kanadensarna kommer ihåg att Kenny Jönsson har varit kapten för NY Islanders. De har rimligen också sett Dick Tärnström som tung PP-back i Pittsburgh ihop med såväl Jagr som Lemieux.

Men vi ska utgå från att Kanada gör allt för att sätta sig i respekt. Ett SM-guld imponerar inte och vi har för dem en mer eller mindre okänd målvakt.

De äldre spelarna i laget måste visa vägen och stå upp. Inte låta Kanadensarna gruffa eller störa vår målvakt. Det var så de fick småkronorna helt ur balans i finalen i junior-VM.

Sverige visade upp ett imponerande bra defensivt lagspel mot Tjeckerna igår. Det krävs också när motståndarna heter Matin St Louis, Jason Spezza och Dany Heatly. Synd att vi inte har Heatlys och Spezzas kedjekamrat, Daniel Alfredsson i VM för övrigt.

Vägen till att vinna stavas bra lagspel och våga stå upp. Annars kör Kanada över oss.

Annonser

One Response to Kanada kör över oss…om inte

  1. Det är klart att Sverige vinner!

%d bloggare gillar detta: