Kd tar till flaskan

Kd:s strategi att försöka vinna EU-parlamentsvalet på att minska spritimporten är minst sagt intressant. Man skulle enkelt kunna invända: är det helt borta i skallen? Är det något svenska folket gillar är det väl spritimporten?

Men så enkelt är det inte med politisk strategi.

Påståendet ovan är sant, de har knappast svenska folket med sig. I alla fall inte majoriteten av svenska folket. Det vet de. Syftet är inte att vinna majoriteten.

För Kd handlar det om att ta ett mandat. Att inte göra ett kasst val som kan antyda att de inte kommer in i Riksdagen 2010. Det handlar om att hitta 4-5 procent av befolkningen som håller med dem. Finns det så många moralnykterister i Sverige? Definitivt, fler!

Annonser

2 Responses to Kd tar till flaskan

  1. […] en undersökning så är det ingen som vill möta en full bilist när de är i trafiken.  Även om en bloggare tycker sig tro något annat. En annan bloggare menar att Maria Larsson vill nedrusta […]

  2. Niklas skriver:

    Vad är en moralnykterist? Det finns många som ser det faktum att alkoholkonsumtionen och alkoholskadorna ökat väldigt kraftigt på grund av alkoholliberaliseringen som följt på EU-inträdet. Faktiskt är alla partier utom moderaterna i princip överens när det gäller att få till stånd minskade införselkvoter och en bättre europeisk alkoholpolitik. Sedan är det väl lite olika hur hårt de väljer att driva frågan…

%d bloggare gillar detta: