Stockholmsstart=Pittsburghseger?

Uppladdningen, med premiärmatch i Stockholm och Globen, tycks ha funkat bra för Pittsburgh Penguins. Även om första delen av säsongen var knackig har laget bara blivit bättre och bättre. I slutspelet har de varit riktigt bra och att vinna conferencefinalen med 4-0 i matcher är riktigt starkt.

Troligen väntar nu en repris av förra årets drömfinal mot Detroit, även om Chicago fortfarande definitivt har chansen att slå tillbaka i den andra matchserien.

Kommer det i så fall att gå som förra året? Detroit har en ganska intakt uppställning från förra året, ironiskt nog förstärkt med en av Pittsburgh bästa spelare i förra årets slutspel, Marian Hossa. Men förra året var det uppenbart att Pittsburgh led av ett ungt lag med liten rutin från slutspel. Efter förra årets final gäller inte det längre, dessutom har pingvinerna förstärkt truppen med en NHL-veteranen Bill Guerin och några andra spelare. Målvakten Fleury har också varit riktigt bra i detta års slutspel och såväl poängligan som målligan i slutspelet toppas av Penguins superstjärna och lagkapten Sidney Crosby. Tvåa ligger Evgeni Malkin, också Penguins.

Pittsburghs anfall är än vassare än förra året. Frågan är bara om det tränger igenom Detroits försvar och lagspel. Det är nog vad som avgöra serien. Det blir ett målfarligt Pittsburgh mot lagmaskinen Detroit. Och ligans bästa anfallare (Crosby) mot ligans bästa back (Lidström). Låt oss hoppas på en repris av förra årets final.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: