Hjälte, böghatare och fegis

Claes Arvidsson skriver en bra ledare om Zimbabwe och gårdagens besök av Morgan Zvangirai. Om Zvangirai i sin principlösa kamp, och med sin bakgrund som torterad av den ledare han nu samarbetar med, lyckas vända Zimbabwe ur krisen är det stort. Folk har fått Nobels fredspris för mindre betydelsefulla insatser.

I Litauen går tyvärr utvecklingen åt motsatt håll, med minskad yttrandefrihet. Att införa en lag mot ”främjande av homosexualitet” är bisarrt. Jag hoppas att svenska politiker och andra kollegor inom EU markerar för den Litauiska regeringen att vi i EU är demokratier som samarbetar. I en demokrati finns yttrandefrihet.

Dagens fegis är Barack Obama, som inte vågar stå upp för demokrati i Iran.

Annonser

7 Responses to Hjälte, böghatare och fegis

 1. Kalle Kula skriver:

  Varför skulle utvecklingen i Lauten gà àt fel hàll? Den gàr mot RÄTT hàll! Homosexuella kan gärna vara homosexuella. Tänk om alla vore det. DET vore ett slag för mänskligheten. Vilket barnafödande det skulle bli… Nä nu fàr det vara slut! Var ni homosexuella men sluta ha sàdant enormt behov av att visa det. Personligen tycker jag det är äckligt. Men det beror säkert pà att jag har en vanlig sexualitet.

 2. Andreas Krohn skriver:

  Kalle: De homosexuella i Litauen har samma rätt att tycka saker som du har att tycka att det är äckligt. Det är lite inkonsekvent av dig att du ska få tycka, men inte andra. Tycker du att det borde vara förbjudet att tycka att du är en inskränkt person?

  Vad jag vet har inskränkthet inget med sexualitet att göra, jag känner även bögar som är det.

 3. Muwatali skriver:

  Islam kommer att ta över Europa, då kommer vi att bekämpa homofilerna! Wasallah!

 4. Lars skriver:

  Kalle Kula har fanimej rätt, om vi inte slutar med att främja dessa abnormala betenden så kommer det att leda till att hela Europa förvandlas till en del av mellanöstern!
  Nej till spridning av homosexuellt främjande idéer!

 5. Oskar skriver:

  Lars:
  Så om jag har förstått dig rätt så är mellanöstern väldigt homovänligt?

  En udda ståndpunkt i dessa tider, jag vet inte om Muwatali – som verkar dela medmänsklighetsnivå med dig – skulle hålla med om det. Hur gör dem med bögar i t ex Iran?

  Och vem fan främjar sin sexualitet? Inte en käft, inte ens i Litauen. Det handlar om att slippa dölja, inte att få manifestera sig hela tiden.

  Mvh
  En sjukt straight kille

 6. MarockanArab skriver:

  Jag tycker att Islam har rätt gällande homosexualitet. Det är folk som mår dåligt och är vilsna, och behöver inga parader – utan behöver hjälp. Jag är emot att vissa muslimer vill straffa dessa homosexuella. Istället tror jag att Islam vill hjälpa dessa. Ge dem den botemedel som behövs (alltså inte medicin, utan terapi).

  Vi kan inte straffa folk som vi samtidigt tycker är vilsna och lider av sjukdomen homosexuelitet. Det är inkonsekvent. De är egentligen offer, och offer straffar man inte!

  Sen så är det sorgligt att svenskar inte förstår att om inte vi muslimer får uttrycka oss om homos och tycka som vi gör, så är det också förtryck!

 7. Oskar skriver:

  Det finns många homos som är jävligt glada, nöjda och har god verklighetsuppfattning. Det låter väl knappast som en sjuk människa? Sjukt är att leva med någon som man inte vill leva med egentligen. Om man mår bra, är man således frisk, mår man dåligt, är man således sjuk.

  Att göra homos till offer är också jävligt taskigt. Se bortom sexualitet någon gång.

  Du får ju säga vad du vill, MarockanArab, men har du en åsikt grundad på bullshit som är fullständigt plockat ur luften och hävdar att den dessutom delas av en världsreligion får du ju räkna med att någon mulnar till lite. Det är inte OK att grunda argument på sagor och fantasier!

%d bloggare gillar detta: