Att kriga med sans

Det är egentligen ingen tvekan om att Irans regim skulle kunna slå ner det iranska folkets protester med våld. Regimen skulle nog i sina mörka stunder vilja, men det hålls tillbaka. Våld är ett trubbigt vapen, även för en diktatur.

Att hålla ett land tätt på information är inte möjligt. Trots ambitiösa försök till censur har omvärlden god koll på vad som händer i Iran. Allt får vi inte veta, men tillräckligt mycket för att regimen inte ska kunna bete sig hur som helst.

Det som är viktigt, för att hålla uppe trycket på ett demokratiskt Iran, är att vi bryr oss. Omvärldens tryck och mediala rapportering är det som hindrar Irans regim från att bli allt för brutala.

Trycket måste finnas och komma på internationell nivå. EU och demokratiska länder måste kräva demokrati och yttrandefrihet i Iran. Västvärlden måste visa sitt stöd för den opposition som kräver rättvisa och demokrati.

Det ligger nu ett tungt ansvar på västvärldens demokratier att stå upp för rättvisa. Utan omvärldens stöd kommer regimen till slut att matta ut oppositionen.

Det iranska folkets hopp står inte bara till dem själva. Utan till att vi inte tröttnar.

Annonser

One Response to Att kriga med sans

  1. Third Wave 88 skriver:

    Vänligen besök vår blog för en avslöjande artikel om en statskupp i Iran!

    Tack!

%d bloggare gillar detta: