Varför stoppar Reinfeldt euron?

Stödet för att införa euro som valuta i Sverige har stadigt stärkts de senaste åren. Nu är opinionen jämn mellan krona och euro.

Att vänsterblocket vill backa in i EU, eller möjligen inte vara med alls, vet vi. Det är bara synd att det egentligen inte finns ett offensivare politiskt alternativ.

Det ska bli intressant att se vad Moderaternas analys av EU-parlamentsvalet kommer fram till. Vi vet att ja-partierna gjorde ett stort framgångsval. Vi vet att många moderatväljare gick till Folkpartiet, som hade ett betydligt mer EU-positivt budskap än Moderaterna. En möjlig slutsats kunde ju vara att Moderaterna borde ta en högre profil i EU-frågorna och särskilt eurofrågan. Utlys en ny folkomröstning om euron!

En ny folkomröstning handlar inte om att köra över folket. Den handlar om att ge dem en chans att ändra uppfattning. Varför vill Alliansen förvägra oss den rätten?

Annonser

5 Responses to Varför stoppar Reinfeldt euron?

 1. Mulligan skriver:

  Behövs ingen folkomröstning. Vi röstade JA till Maastricht-fördraget och där ingick EMU. Danmark och England begärde undantag men för svenska politiker var det viktigare med undantag för införsel av sprit.

  Så, det är bara att köra – JA är redan sagt !

 2. Michael skriver:

  Jag anser att vi inte behöver en folkomröstning under nästa mandatperiod (2010-2014). Om vi hade haft euron i dagsläget så skulle drygt 100000 fler svenskar bli arbetslösa och priserna skulle tydligen ökat mellan 10-30% (I vissa länder som tex, Slovakien och Belgien så ökade priserna med 60%!).

  Sverige behöver inte euron. Sverige skulle bli fattigare på att vara med i euroområdet.

 3. Sara skriver:

  Jah håller med dig, Michael! Vi behöver kronan och inte euron. Vi får lägre räntor, arbetslöshet och vi får högre tillväxt än länderna som är med i euroområdet. Framför allt så skulle FLER svenskar blivit arbetslösa om vi hade euron idag! Kronan kommer att ha räddat ungefär 100000 jobb i Sverige innan den här krisen är över.

 4. Lena skriver:

  Säg NEJ till euron! Euron ser till så att vi har högre inflation, arbetslöshet och priser.

  Euron har inte varit lyckosam för Europa!

 5. Stefan skriver:

  Jag tycker att Sverige inte bör införa euro. Framför allt så har vi lägre priser än länderna som är med i eurozonen. Lönerna kommer att inte att stiga i samma takt. Kronan är en värdefull valuta för Sverige.

%d bloggare gillar detta: