Bilden av verkligheten

Inom PR brukar sägas att bilden av verkligheten är betydligt viktigare än verkligheten själv. Väljare avgör val utifrån sin bild av vad som händer, inte det exakta sakförhållandet. Det finns därför en betydande poäng för den som vill vinna val att investera tid i bilden av sig själv.

När den rödgröna oppositionen nu turnerar i tåg byggs just en bild. Några nya politiska förslag är inte att vänta. Tvärt om kommer samma besked som vanligt: det kommer senare.

Men de tar ändå udden av en kritik som finns mot dem. Att de inte skulle kunna regera tillsammans. Genom att visa upp sig på massa gemensamma bilder förmedlar de en bild av att vara eniga. Men alla vet egentligen att gemensamma politiska ståndpunkter kommer fram med hjälp av fotoblixtar. Det som krävs är hårt arbete, komprimisser och partiinterna tuffa diskussioner. Ohly är fortfarande mot EU. Miljöpartiet vill fortfarande höja bensinskatten långt mer än de andra. Sossarna vill ha euro, men kan inte driva frågan. De säger förvisso att de är överens om att höja skatterna. Men inte hur mycket.

Tågresan har sitt uppenbara syfte: att förmedla bilden av enighet. Oavsett hur sant detta är.

Annonser

4 Responses to Bilden av verkligheten

  1. […] Bilden av verkligheten,MONA, MATEMATIK & SATSA…,De rödgrönas skatteslöseri,Jag längtar efter valrörelsen,De […]

  2. […] fick hjälp av Idol-Kevin, Det var inte mycket nytt…, De rödgrönas skatteslöseri,   Bilden av verkligheten, MONA, MATEMATIK & SATSA…, MONA, MATEMATIK & SATSA…, MONA, MATEMATIK & […]

  3. Anders Nyman skriver:

    Påminner om en kvinnlig partiledare som hade mottagning i sin trädgård. Maud tror jag att hon heter.

%d bloggare gillar detta: