Snackisar i Almedalen

Med sådär 8 000 personer på plats och 1 000 registrerade seminarier är så klart en av årets snackisar i Almedalen hur det kunde bli så stort. Och hur alla seminarier ska kunna fyllas med folk. De 1000 seminarierna exkluderar dessutom ett otal större och mindre mingel som inte finns med i det officiella programmet. Helt klart kommer en del Almedalsrookies att upptäcka hur lätt det är att plöja ner en halv miljon för att 14 redan frälsta personer ska få föga förvånande budskap.

För att lyckas i Almedalen måste du sticka ut, ha en bra lokal, ett bra ämne och lite kontakter.

En annan snackis kom från Stockholms Handelskammares och Resumés Pratbar. Är det så att de rödgröna snickrar på ett nytt pensionssystem? Politikerbloggen, Gunnar Axén och Svenskan tillhör de som spekulerar. Fler som skriver om Pratbaren: makthavare.se 1 och 2, Zaida Catalan, Viggo Cavling, Helsingborgs Dagblad, Jennie, Resumé och arvidfalk.

Ikväll i Pratbaren finns bland andra Magnus Andersson, ordförande för CUF, i panelen. Om jag känner Magnus rätt kommer han inte klara ens 10 minuter framför en publik på 200 personer utan att säga något kontroversiellt. I panelen finns också Eva Nypelius, Kommunstyrelens ordförande, Gotland och Martin Ådahl, chef för tankesmedjan FORES. Kl. 20.00 ikväll i Kårhuset, direkt bakom Almedalsscenen.

En annan snackis i Almedalen är att Prime PR har lyckats hitta en riktigt bra trädgård för sitt traditionella Rosévinsmingel. Helt klart en av de bästa trädgårdarna i Visby. Bara att gratulera Prime till detta.

Vad som så klart också kommer att påverka veckan är att Sverige från och med onsdag blir ordförande i EU. Men en hel del av mediabevakningen kommer ändå att ske från Gotland. Vi kan vänta oss betydligt fler utspel än vi sett hittills.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: