Politik sabbar idrotten

I ett världsmästerskap ska de bästa vara med och tävla. Annars är det inte riktigt någon vinst att kalla sig världsmästare, om det inte innebär bäst i världen.

Jamaica verkar sätta politik före idrott när de vill hindra idrottare från VM, tex Asafa Powell. En sak om det vore för att han inte var i form, eller presterade dåligt. Men nu liknar den mer politik och fulspel. Någons stolhet har fått sig en törn och den personen tar sig rätten att sabba VM i friidrott för hela världen.

Förhoppningsvis är det sista ordet inte sagt. Jamaica hinner ändra sig.

Men ändå: det borde finnas en möjlighet för arrangörerna av ett VM att gå runt nationella förbund. I en del sporter används s.k. wild cards för att få med personer publiken verkligen vill se. Det är dags för internationella friidrottsförbundet att titta på samma sak, så att de inte hamnar i händerna på nyckfulla eller korrupta nationella förbund. VM är trots allt en folkfest, som det ska vara svårt att sabba.

———————————-

Uppdatering: Powell får tävla trots allt. Tur är väl det, Jamaica inser nog att de skämt ut sig för världen. Men idén om wild cards står sig ändå. Det är inte första gången (säkert heller inte sista) det finns en konflikt mellan enskilda idrottare och nationella förbund.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: