Center is right

Per Gudmunson lyckas i vanlig ordning hitta en kul ingång till en debatt genom att jämföra Fredrik Reinfeldt med en 200 år gammal engelsk hertig. En mycket läsvärd ledare som också påminner oss om fakta vi glömt. Kommunerna har verkligen fått mer pengar. Flera gånger.

Frågan är bara om han har rätt i sin slutsats:

Man kan bara hoppas att regeringen lärt sig alla romantiska komediers huvudbudskap. Att det rätta i längden alltid vinner mot ögontjäneriet.

Politik handlar både om att genomföra rätt politik och att övertyga väljarna om att det man gör är rätt. Det sista har ofta varit Alliansens svaghet. Å andra sidan har vi så sent som igår sett en statsminister agera med fullt självförtroende och våga vara tydlig i Saabsåpan. Så varför inte vad gäller kommunerna?

Centerpartiet och Maud Olofsson driver linjen att arbetsgivaravgifterna ska sänkas i stället för att bara öka bidragen till kommunerna. Kommunerna är i högsta grad arbetsgivare och en sänkning av arbetsgivaravgiften innebär stora pengar för kommunerna. Men också för företagen, som också får ökat utrymme att anställa.

Om det nu är jobb regeringen är ute efter med sina miljarder; inte kan det väl skada att några av dem hamnar i privata företag? Fredrik Reinfeldt bör lyssna på Centerpartiet i detta fall. Inte för att det är taktiskt rätt – utan därför att det är just rätt.

Dessutom kan det väl inte vara så svårt för Moderater att hellre sänka skatter för att få fler jobb än att stimulera dem genom bidrag?

Annonser

2 Responses to Center is right

  1. Skulle Moderaterna vilja sänka skatter? Har du höret på maken?!

    🙂

%d bloggare gillar detta: