Vart tog näringslivet vägen?

Regeringen satsar 8,4 miljarder kronor mot arbetslösheten. Satsningarna, som beskrivs här och här, innehåller så många siffror och offentliga institutioner att det är omöjligt att försöka avgöra vilken effekt de har. Men det framstår som, vilket lär vara avsikten, en kraftfull åtgärd mot arbetslösheten.

Men det finns en fråga som inte ges svar. Var ska de nya jobben komma?

Förvisso är detta bara en del av regeringens höstbudget som nu släppts. Men den är bara inriktad på att bekämpa arbetslöshet. Utbildning är en sak, där ska några hamna, men resten?

Låt oss hoppas att det kommer ett minst lika kraftfullt paket från regeringen vad gäller att se till att företagen kan anställa folk. Sänkta skatter, minskat regelkrångel och ökad satsning på infrastruktur. För jag antar att definitionen av att sluta vara arbetslös är att man får ett jobb.

Annonser

3 Responses to Vart tog näringslivet vägen?

  1. […] fler jobb. Men räcker det?, Makthavare. se – Alliansen vinner valet 2010, tror väljarna,   Krohniskt – Var tog näringslivet vägen? (Svar först förflyttades den från den klimattärande sektorn till den omsorgsnärande och nu […]

  2. […] Mona For President, Alliansfritt Sverige, Edvin Ala(m) 3.0, Peter Andersson – me…, Krohnisktoch Stockholm enligt Ank…, Så kom då äntligen fler utbildningsplatser, Fort och… fel? […]

%d bloggare gillar detta: