Allt är en bluff!

Turerna kring Global Gaming Factorys (GGF) som vill köpa Pirate Bay blir allt märkligare. En total bluff? I dag hölls en extrastämma för GGF, men mycket få närvarande personer. Aktien i bolaget är handelsstoppad, till ett totalt värde av 59 miljoner kronor. Det verkliga värdet får vi veta när handeln med aktien återupptas. Inte säkert att det ligger mycket över noll då. Detta för ett bolag som vill köpa andra bolag för 160 miljoner kronor.

För att kunna köpa Pirate Bay hänvisar bolagets VD till ”hemliga investerare”. Jag vet inte vad du tycker, men för mig känns det inte särskilt trovärdigt. Det enda man vet om hemliga investerare att de kan finnas och om de gör det vill de inte uppge vilka de är. Det är mot den bakgrunden det eventuella köpet ska värderas och det är mot den bakgrunden marknaden ska värdera bolaget GGF.

För att genomföra en bra affär på aktiemarknaden krävs trovärdighet och kapital. I detta fall tycks skralt med båda. Tills vi ser reala bevis för något annat tänker jag anta att detta är en total bluff.

Annonser

8 Responses to Allt är en bluff!

 1. Dildoman @ pusha.se skriver:

  Yes indeed! Är jävligt skumt alltihopa. Skulle vilja höra något från TPB trion och se vad sjutton det är som händer

 2. admin skriver:

  Något skumt är det, alternativt kan det vara så att de hemliga köparna betalar med Dollar? Och att GGF enbart agerar som bulvaner. Jag skulle personligen ”aldrig” tex köpa en bil av Pandeya o company. Det riktigt stinker om hela affären.

 3. Patrik skriver:

  Öööh… du pysslar inte med aktier, gissar jag?

  Det finns gott om anledningar till att man håller investerares namn hemliga. De investerar som gick in med X miljoner nyligen i bolaget jag arbetar på, blev inte allmängjorda förrän kontrakten var påskrivna.

  Om man avslöjjar vilka investerarna är och de är kända i finansvärlden, så kan detta hausa upp aktien. Om affären sedan inte skulle gå igenom i alla fall, så kan VDn bli stämd för att ha försökt manipulera aktien. Inte så bra.

  Att påstå att det skulle vara total bluff, när man t.o.m. håller en extra stämma p.g.a. det, är naivt.

  Skulle det vara bluff, så är det århundradets insiderbrott, och en massa år på kåken.

 4. Andreas Krohn skriver:

  Patrik: Problemet är att vi sett många ”hemliiga investerare” i andra bolag. I Koenigsegg fall visade de sig inte finnas, utan landade i en desperat vädjan till skattebetalarna. Dessutom vet vi att investerare har hoppat av denna affär.

  Den troliga slutsatsen är därför att de inte finns, i alla fall inte än.

  PS: Ööööh, du jobbar inte med PR va?

 5. Andreas Krohn skriver:

  Inte heller stärks trovärdigheten för affären av att bolagets VD försöker lägga över skulden på en handelsplats som agerar enligt Finansinspektionens regler.

 6. Josef Boberg skriver:

  Wi som fortfar att andas får se… 💡

 7. Andreas Krohn skriver:

  Bluffteorin stärks efter nyheterna att GGF slängs ut från börsen: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3495663.svd

 8. […] full av ugglor Vi var många som anade ugglor i mossen när Global Gaming Factory ville köpa The Pirate Bay. Mycket verkade skumt, det verkade finnas […]

%d bloggare gillar detta: