Jubel att vänta?

Tyvärr ser Saabs försök att sälja Gripenplan till Brasilien att gå i stöpet. Synd, det kunde ha varit ett välbehövligt tillskott för en svensk vapenindustri med problem. Men vi får väl anta att Miljöpartiet – och andra politiska krafter som inte vill att vi ska exportera vapen – jublar.

För vad är väl 29 miljarder kronor hit eller dit värda för svenska jobb och företag?

Annonser

3 Responses to Jubel att vänta?

 1. Torkel skriver:

  Silva’s office said negotiations have begun with Dassault, “taking into account the breadth of the proposed transfers of technology and the guarantees offered on the part of the French.”
  While the announcement gives Dassault an inside track on the sale, Silva indicated that the negotiations do not rule out purchase of a rival plane.

  Läs internationella källor också. Jag tror svenska media tagit ut lite för mycket igen. Le Monde skriver inte ett ord om detta på sin första sida – är inte det lite konstigt?

 2. Andreas Krohn skriver:

  Torkel: låt oss hoppas att du har rätt. Min poäng var iof en helt annan som du ser.

 3. kalle Kula skriver:

  Dassault har inte lyckats sälja en enda Rafale utomlands, inte så konstigt de vill ha 90 mUSD per styck både JAS och F/A18 E/F går att få för ca 55-60 mUSD. Dock är det troligt att fransoserna ger ordentlig rabatt och tar detta på marknadsföringsbudgeten inför Indienaffären som är på gång. Till saken sägs att Fransoserna lovat tekniköverföring och ett motköp av Embraers nya transportplan, något Jänkarna inte kan göra då Lockheed Martin skulle gå i taket. SAAB kan inte erbjuda tekniköverföring utan att fråga jänkarna. Det skall också tilläggas att Brassarna köper till flottan från DCNS och CMN (båda franska bolag) med tekniköverföring för att kunna bygga en atomubåt.

  Det mesta lutar mot att detta blir en fransk affär 😦

%d bloggare gillar detta: