Snor hon Ohlys väljare?

Mona Sahlin låter som vänstersossarna vill på DN debatt i dag. Tillbaka till klasskampsretoriken och sätt åt de som lyckats i livet. Omfördelning är viktigare än tillväxt. Skattehöjningar blir självändamål.

Frågan är vad motivet är? Ska hon försöka sno Lars Ohlys väljare? Eller ser vi Sahlin öppna för Lars Ohly som finansminister? Sahlin skriver:

En viktig utgångspunkt för den budgetmotion som vi socialdemokrater presenterar i höst är att bördorna ska delas rättvist. Fler kommer att få bidra, och skatten ska fördelas efter bärkraft.

I klartext innebär det att hon tycker att en marginalskatt på 57 procent är för låg. Att få behålla 43 procent av en inkomstökning är lyx i Mona Sahlins värld. Budskapet är tydligt: lyckas du i livet, skaffar dig en hög utbildning eller tillhör spetskompetens så kommer (s) att straffa dig för detta! tro inte att du är något!

Mot bakgrund av den senaste tidens debatt om att Sossarna tappar väljare i Stockholm är det dessutom verkligen ett märkligt tajmat budskap.

Annonser

2 Responses to Snor hon Ohlys väljare?

  1. Magnus Ahlkvist skriver:

    ”Omfördelning är viktigare än tillväxt.”

    Några sådana motsatsförhållanden existerar inte. Rättvis fördelningspolitik är inte tillväxtfientlig. Eller har du några bevis för motsatsen?

  2. Andreas Krohn skriver:

    Det beror lite på hur du definierar ”rättvis”. Om det innebär att sätta åt alla som lyckas i samhället så att de till slut flyr utomlands är det ganska uppenbart skadligt.

    Jag har aldrig fattat varför vänstern, som vill ha mycket skatteintäkter att fördela, inte älskar miljardärer och höginkomsttagare. Det är ju de som pröjsar notan…

%d bloggare gillar detta: