Karriären är över…

Peter Forsberg måste ha någon form av inofficiellt världsrekord i att få rubriken ”Karriären är över” skrivit om sig i krönikor, artiklar och inlägg. Skadeproblemen har onekligen satt sin prägel på Peter Forsbergs annars lysande karriär.

Orden ”come back” har också använt flitigt och nu ser ytterligare en ut att vara på gång. Troligen testar han lite i Elitserien för att se om det ens är någon idé att vara med på ytterligare en NHL-säsong.

Forsberg kostar till och med på sig att skämta om det hela till Sportbladet:

Har jag gjort en sex-sju comebacker tidigare kan jag väl göra en till…

Peter Forsberg är utan tvekan en av våra största hockeyspelare genom tiderna. Han var den första svensken att bli årets rookie i NHL (1995) och han är en av få legendarer i världen som vunnit både skytteligan (Art Ross Trophy) och blivit utsedd till den mest värdefulle spelaren under grundserien (Hart Trophy) under samma år (2003). Han har dessutom vunnit Stanley Cup två gånger (1996 och 2001). Det är meriter som skulle kunna göra honom värdig till och med hockeyns hall of fame. Även om det inte är givet.

Men frågan är om hans kropp verkligen håller för mer hockeyspel. Själv tycks han tro det, även om det har varit fel förut. Själv är jag skeptisk, även om jag hoppas att ha fel. Kul i alla fall för Sveriges hockeypublik om vi kan få njuta av hans spel. Som passningsläggare är Forsberg i världsklass, även utan att kunna åka skridskor ordentligt. Och som publikdragare lär han vara Elitseriens överlägset bästa spelare.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: