Hur länge varar Obamahypen?

I USA är den redan över. Obamahypen. Väl inne i de dagspolitiska frågorna är nu Barack Obama som vilken politiker som helst, älskad, gillad, ogillad och hatat. Precis som det ska vara för en politiker.

Men i Europa och Sverige finns fortfarande lite av en hypekänsla över Obama. Egentligen borde det inte bli särskilt stora rubriker av att USA:s president propagerar för att OS till sitt eget land. Det är hans jobb, alldeles särskilt när hans egen hemstad, Chicago söker spelen. Men Obama är politikens kändis, det är personen som skapar rubrikerna, inte presidenten.

Jag hoppas dock att Obamas närvaro i Köpenhamn i dag inte ska spela någon roll för vem som får OS. Trots allt måste det väl handla om vem som är bäst på att arrangera spelen, inte vilket land som har flashigast president?

——————————-

För övrigt kan man notera att någon i Vita Huset lär få sparken efter den här tabben.

Annonser

2 Responses to Hur länge varar Obamahypen?

  1. elmalo skriver:

    Hussein Obama ar en relativt misslyckad tomhylsa som tror att han ar Messias. Vi andra vet att han ar en USA-hatare och marxist utan omdome. Han har inte lyckat smed nagot sedan han blev (olagligt) vald till president.

  2. Sverige skriver:

    han losade

    men du är en genomsnitss-sosse va

%d bloggare gillar detta: