Vi skämmer ut Sverige

När det gäller hockey kan vi svenskar sträcka på oss. Trots enbart 9 miljoner invånare i landet är vi ändå regerande OS-mästare. Vi har producerat superstjärnor som Mats Sundin, Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Börje Salming och Henrik Lundqvist. Vi har världens tredje bästa liga efter NHL och KHL. Vi är en av de stora hockeynationerna so, vunnit flera VM-guld.

Som en stor hockeynation har vi fått äran att stå värd för två NHLmatcher i Globen, igår och i dag. Det är naturligtvis hedrande.

Tråkigare då att vi tackar genom att i Globen ha en is som går sönder så allvarligt på olika två ställen att matchen igår fick avbrytas två gånger. Ok om det skulle hända i Italien där is används till drinkar och ishockeyn sköts av inlånade kanadensare med dubbla pass. Men Sverige?

Jag hoppas verkligen att arrangörerna till kvällens match kan fixa fram en is som håller. Annars är det nog förståeligt om NHL inte lägger fler matcher i Sverige. Låt oss hoppas att isklantarna inte skämmer ut Sverige även ikväll.

Annonser

3 Responses to Vi skämmer ut Sverige

 1. Mikael Drakenberg skriver:

  Hej! Svenskarna skall inte vara så stora i orden när man är så små på jorden.

  Vill man se riktig hockey och har kunskap om var de bästa finns och alltid har funnit då riktar man blicken mot Kanada.

  Det är spelare som Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Ray Bourque,Paul Coffey, Paul Kariya, Joe Sakic, Eric Lindros, Steve Yzerman, Vincent Lecavalier, Martin St.Louis, Joe Thornton, Sidney Crosby, Jason Spezza och Jarome Iginla som är de riktiga stjärnorna i NHL.

 2. Andreas Krohn skriver:

  Mikael: håller i princip med dig. I mina ögon är Mario Lemieux den bästa som spelat i NHL i hård konkurrens med två andra kanadensare, Gretzky och Gordie Howe.

  Men åker man till Kanada och säger att man är ett svenskt hockeyfan får man faktiskt ganska mycket respekt med sig. Det var inte mer än 1,5 år sedan hälften av de kanadensiska NHL-lagen hade svenska lagkapterer, Näslund, Sundin och Alfie.

 3. Adam K skriver:

  Jaja, OS guld all heder åt sverige men sverige som är tredje bästa? som inet har råd med tvådomarsystem??
  domare som ine tär jämna YES tredje bästa ligan.
  Där det är ryggsäskcshockey, gömmer sig vid domaren då de råkar gå på en kanadensare i elitseroen, oj oj oj,.

  Men meritmässigt är sverige klart bra, dock ska ni veta att de som gjorde att sverige fick detta os guld var väl om jag ek´j minns fel från NHL?? Så egentligen har svenskarna att tacka NHL för att de fick sitt ios -guld den inheksam liga nskulle ald irg klarat av det. Menar röttrena till att driva på mål, gå in mot mål kommer ju inte direkt från inhemska ligan i sverige=)

%d bloggare gillar detta: