Bra budgetmiss för Borg

Normalt gillar knappast finansminister Anders Borg att delar av staten inte kan hålla sin budget. Men i detta fall borde han faktiskt vara glad.

Från början gick det ganska segt för ROT-avdraget, till och med så att reformen fick kritik för att inte fungera. Men nu har det vänt och ROT-avdraget ser ut att spräcka sin budget.

– Vi betalar ut 30 miljoner kronor om dagen, säger Pia Blank Thörnroos på Skatteverket (enligt DN)

Men det är knappast ett problem för staten. Om inte tjänsterna, som resulterat i ROT-avdrag, skulle ha genomförts hade kostnader uppstått någon annan stans, i hög grad i a-kassesystemet. Dessutom hade det varit dyrare och inte genererat någon tillväxt eller nya jobb.

Framgången för ROT-avdraget visar också med all önskvärd tydlighet att sänkta skatter ger nya jobb. Om nu någon seriöst tvivlade på det.

Annonser

One Response to Bra budgetmiss för Borg

  1. Mattias skriver:

    Ja jag förstår inte varför dn: artikel är så negativ.

    ifall du anställer en snickare får du tillbaka halva arbetskostnaden vilket är lika mycket som snickaren betalar i skatt. det betyder att staten inte förlorar något på att fler privatpersoner anställer snickare. sammhället vinner dessutom på att inversteringar får igång marknaden igen.

%d bloggare gillar detta: