Din nota för (s): 4680 kr

Jag har i en tidigare bloggpost räknat ut hur mycket de rödgröna partierna planerar att höja skatten på riksnivå: 3407 kronor per person och år.

För oss som bor i Stockholms kommun dök i dag en ytterligare potentiell nota upp, på 1 273 kronor per person och år. De rödgröna har presenterat sin budget. Från de cirka 818 tusen Stockholmarna vill de rödgröna lägga beslag på ytterligare 1 041 700 000 kronor. En miljard hit eller dit kan det kanske kännas som, lite abstrakt. Men summerar man det rödgröna skattehöjarlöftet på riksplan och i kommunen blir slutnotan konkret: 4 680 kronor per Stockholmare. Har du de pengarna skramlande någonstans?

Visst kommer detta att slå olika, en person med ett jobb bör förbereda sig på dubbla notan och en vanlig tvåbarnsfamilj bör i alla fall reservera runt 20 000 kronor för att råd med ett skifte av majoritet i såväl Stockholm som landet.

Vill man kan man så klart räkna ut notan för hela mandatperioden de rödgröna aspirerar på att sitta: cirka 20 000 kronor per person eller runt 80 000 kronor för nämnda barnfamilj.

Skattehöjningar i Landstinget är ännu inte inräknade.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: