Sahlins krisdilemma

Svenskans ledare ”Blått och grönt salt i ett rött sår” i dag är värd att läsa. Det finns uppenbart ett inbyggt dilemma för Mona Sahlin vad gäller konjunkturen.

Å ena sidan får man anta att alla politiker (inklusive Sahlin) vill att det ska gå bättre för Sverige. Den som ska styra landet efter nästa val vill rimligen att det ska finnas politiskt och finansiellt utrymme att genomföra ny politik. Då måste det börja gå bättre för Sverige.

Å andra sidan vet Mona Sahlin att starkare ekonomiska siffror gynnar regeringen. Sossarnas strategi är att kleta fast den ekonomiska krisen på regeringen. Framgången för den strategin är så klart beroende av graden av kris och arbetslöshet. Eller som Svenskan skriver:

Just som alla S-profiler lärt sig rabbla ramsan om att regeringen hanterar den ekonomiska krisen oansvarigt meddelar finansministern att han ser uppsprickande molntäcken. För 2010 förväntas tillväxten bli 2,0 – att jämföra med tidigare förväntade 0,6.

Vad blir sossarnas strategi nu? Att säga att krisen var regeringens fel, men uppgången är tack vare den internationella konjunkturen?

Annonser

One Response to Sahlins krisdilemma

  1. ”Vad blir sossarnas strategi nu? Att säga att krisen var regeringens fel, men uppgången är tack vare den internationella konjunkturen?”

    Garanterat!!! :-s

%d bloggare gillar detta: