Missa inte detta!

Dags att börja intressera sig för svensk hockey igen! Modo gör ett superkap när de värvar/får det gamla radarparet från Ångermanlands TV-pucks lag för 73:or och poängrekordhavarna från junior-VM; Peter Forsberg och Markus Näslund ska återförenas i klubben.

Dessutom spelar de gratis för klubben.

Visst är de lite till åren, men det är två av de mest framgångsrika svenska hockeyspelare vi haft, som ska turnera runt i Sverige. Det blir härligt för publiken – och för svensk hockey, som kan räkna med hundratusentals fler sålda biljetter. De har kanske inte hela snabbheten kvar, men Forsbergs spelsinne och Näslunds målhunger dör inte i första taget. Och än är de båda mer än fem år yngre än de äldsta spelarna i NHL.

Markus Näslund har aldrig riktigt lyckats i landslaget där Peter Forsberg har varit hjälte flera gånger. Men Näslund är ändå den svensk som tagit flest poäng i NHL under 2000-talet. Man hittar inte många spelare som slår Näslund där faktiskt, även om det finns några, Näslunds gamla klubbkompis Jaromir Jagr till exempel.

Frågan är bara om det blir så många matcher? Vi får hoppas att Foppas fot håller och att Näslund kommer tillbaka starkt från pensioneringen. Det vore oerhört kul att få se dem samspelta och på topp. Där är vi inte än.

Annonser

One Response to Missa inte detta!

  1. Look skriver:

    Nu blev jag väldigt intresserad av hockeyn igen när jag hör att dom här legenderna är på gång. Jag är nog inte ensam.

%d bloggare gillar detta: