När baksmällan lägger sig för Reinfeldt

Snart är det OS i hockey. De bästa spelarna i världen gör upp om prestigefulla medaljer och självaste NHL gör till och med uppehåll för att låta alla världens bästa spela OS. Att få vara med om det är så klart en upplevelse i världsklass. Alla är där.

För dem som varit med om detta, för att sedan gå tillbaka till den svenska elitserien, måste det kännas som en rejäl temposänkning. Från världselit till gamla vardagen.

Ungefär så ser situationen ut, fast politiskt, just nu för Fredrik Reinfeldt.

Från att vara EU:s ledare och träffa all världens toppolitiker. Att få leda EU i det förvisso misslyckade, men ändå grymt haussade, COP15-mötet i Köpenhamn. Till att käbbla med Mona Sahlin i den svenska Riksdagen.

Göran Persson erkände efteråt att det var mycket svårt att ladda om. Men han var å andra sidan trött efter många år.

Nu har baksmällan efter andra halvåret 2009 förhoppningsvis lagt sig för Fredrik Reinfeldt. Nu står uppgiften till att besegra Mona Sahlin och återvinna svenskarnas förtroende i valet. En nog så svår uppgift om man tittar på opinionssiffrorna.

Det Reinfeldt kan trösta sig med är att opinionssiffrorna hittills varit tämligen preliminära. Alla vet att det är skarpt läge först detta år. Det är nu det avgörs och det är nu opinionerna kan svänga snabbt. Han vet också att så länge kampen handlar om Reinfeldt mot Sahlin har han ett rejält överläge.

Helt klart har Alliansen att vinna på att detta val blir en tvekamp mellan Reinfeldt och Sahlin. Men det finns partier i båda blocken som har starka intressen att det inte blir så.

Vart fjärde år blir hockey och politik riktigt intressant. Det ska bli kul att se hur denna valrörelse utvecklas. Vi kan vara säkra på att vi inte sett särskilt mycket av den riktiga fighten ännu. Nu kan den svenska regeringen rikta full kraft åt hemmaplan. Vilken effekt ger det på opinionen?

Annonser

2 Responses to När baksmällan lägger sig för Reinfeldt

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Andreas Krohn, Jesper Svensson. Jesper Svensson said: När baksmällan lägger sig för Reinfeldt: http://wp.me/p3tcw-Co (via @Krohniskt) […]

  2. kavehlhcbloggarn skriver:

    ja nu är det så här att ska alliansen vinna valet så måste man ta hjälp av sverigedemokraterna så vad tvekar dom på?

%d bloggare gillar detta: