Den seglivade Saabkatten

Jag tillhör dem som redan dömt ut Saabs chanser att överleva, så jag ska inte ägna mig åt det igen. Men onekligen är Saab en seglivad katt. Men snart är väl till och med nio liv till ända?

GM verkar helt klart ha våndor kring att sätta in den definitiva dödsstöten, men det blir snart löjligt. Ska Saab läggas ner eller inte? Nya bud tycks komma varje dag. Affären får ständigt nytt liv.

För GM är det så klart inte helt enkelt, pengar in till ett bolag är alltid välkomna, men det finns många andra hänsyn att ta, som till exempel mot Opel, som om Saab dör får en konkurrens mindre. I Saab finns också en hel del teknik som kan vara intressant för GM att hålla inom koncernen. En försäljning kan också resultera in långdragna patentstrider och annat som GM nog gärna vill undvika. Allt vi kan vara säkra på är att det är ett oerhört komplicerat pussel att skilja ut Saab från GM. Det talar trots allt för en nedläggning.

Media älskar så klart att kunna valsa historien och optimister finns alltid. Men utsikterna för Saab är ändå rejält mörka. En räddning är extremt osannolik. Och om det sker blir det knappast det Saab som funnits.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: