Jantelagen strikes back

Egentligen är det fånigt att det blir debatt om att en partiledare, en person som har en sexsiffrig månadslön, har en handväska för 6000 kronor. Det kan hon väl få ha?

Fast nu är en inte vilken höginkomsttagare som helst som har väskan. Det är en av de bäst betalda härförarna av Jantelagensmoralism som har det. Mona Sahlin.

Man kunde kanske tänka sig att det parti som tidigare leddes av en herrgårdsägare hade vant sig. Men så enkelt är det inte. Sossarna har en tradition av att även deras ledare ska trycka på sin (ibland långsökta) bakgrund som så kallad ”arbetare”. Vad är en arbetare egentligen är, är lite oklart. Det är i alla fall inte så enkelt som att man ska ha ett arbete. Det är mer en inställning, att vara lite vanlig och svenssonaktig. Inte sticka ut. Följa Jantelagen.

Mona Sahlin drabbas i denna debatt av något som hon själv och hennes parti odlat i hundra år. Jantelagen strikes back. Ibland kan det vara jobbigt att koka i sin egen soppa.

Kanske är det ändå en modernisering av sossarna vi ser. Ett litet steg bort från dubbelmoralen.

———————————

Bra bloggat om detta: Kent Persson, Den hälsosamme ekonomisten, Badlands Hyena och Tokmoderaten.

Annonser

2 Responses to Jantelagen strikes back

  1. samikorpela skriver:

    Sossarna behöver göra mycket mer än att bara ha en partiledare med en 6000 kronors väska för att partiet ska bli mer modernt. För övrigt tycker jag det är självklart att hon ska få använda sina kläder och accessoarer precis som hon själv vill.

  2. kavehlhcbloggarn skriver:

    räcker med att säga att Sahlin är ett svin! SD ÄGER!
    Bevara Sverige svenskt!

%d bloggare gillar detta: