Bodström strategi: Besserwisser

I debatter dem emellan kan man inte låta bli att notera: Thomas Bodström gillar inte Beatrice Ask. Det märks på såväl tonläge som attityd och ordval. En del av detta är en naturlig del av det politiska spelet; trots allt gav väljarna Bodström sparken som justitieminiter och Ask tog hans jobb.

Men det finns något mer än så.

Bodström brukar tex inte vara sen att påpeka att Ask inte är jurist, med det underliggande budskapet att hon inte förstår sig på vad hon gör. När Beatrice Ask gjorde ett uttalande som hon nu, skönt nog, backar ifrån, var Bodström snabbt framme och antydde att hon inte skulle förstå grundläggande juridik. Han krävde också att Ask skulle avgå, precis som att det vore något särskilt från den person som vill ha hennes jobb.

Bodström har en uppenbar tendens att hellre kritisera landets justitieminister än att kritisera regeringen justitiepolitik. Gärna på manér av en Besserwisser. Varför?

Beatrice Ask är känd som, och också uppskattad som, en politiker som inte låter som politiker brukar göra. Det öppnar så klart för angrepp för den som vill ha ministrar som bara säger det de borde säga. Det utnyttjar Bodström. Men hur rent är egentligen mjölet i hans egen påse?

Bodström är en politiker som inte anser att hans heltidsjobb som politiker är ett heltidsjobb. En person som skriver deckare från sin tjänsterum på Riksdagen och som prioriterar att försvara brottslingar under riksdagens voteringar. Visst är det kanske mer lönsamt ekonomiskt, men det är ett dåligt underlag för att ta en karaktärsdebatt med Beatrice Ask.

Eller så är det så enkelt att Bodström inte hinner sätta sig in i all politik och därför hellre väljer att skjuta på det som ger rubriker, men som inte har samma politiska substans?

Annonser

2 Responses to Bodström strategi: Besserwisser

 1. Mållgan skriver:

  Men nu gör ju du precis samma fel som Beatrice Ask och dömer alla misstänkta som skyldiga. Varför skall det vara så svårt att skilja på misstänkt och dömd?

 2. sinikka naumanen skriver:

  Det finns så många ” klantskallar , som har jurist-examen-men är VÄRDELÖSA!Har träffar en hel del i mitt liv av den sorten!
  Vill inte namnge men alla ni som fått besök av mig så känn er träffade!!!

  Man kan ha mycket goda kunskaper fast man ionte är skolad på detta vanliga sätt!!

  Bostrom hAR GJORT SITT O FÅR NÖJA SIG MED ATT BEATRICE ASK .FORTSÄTTER…TÄNK SÅ MYCKET AVUNDSJUKA DET FINNS I DETTA LILLA LAND!
  BOSTRÖM HADE PÅ SIN TID MÖJLIGHETEN ATT ÄNDRA OCH PÅVERKA LAGAR OCH RÄTTSYSTEM SAMT TILLÄMPNINGAR OM LAGAR SÅ VAD FINNS DESSA RESULTAT??Sinikka Naumanen författare

%d bloggare gillar detta: