Är det bara Ohly som kör över?

Det var kanske inte oväntat att vänsterpartierna skulle komma med förslag om att återinföra en förmögenhetsskatt. Även om utformningen inte är klar är det klart att Ohly vunnit ännu en politisk förhandling. Även om det nu är Miljöpartiets som körts över. För ett och ett halvt år sedan sa språkröret Peter Eriksson till E24:

– Nu när den tagits bort är det bättre att fortsätta på den vägen. Förmögenhetsskatten hade fått karaktär av en frivillig skatt. De flesta med förmögenhet såg till att inte betala den. I stället försvann pengarna utomlands.

– För ett entreprenörsskap är det viktigt att svenskt kapital stannar och kan verka i Sverige, säger han.

– Det behövs ett riskvilligt kapital till nya företag och investeringar. Det behövs ägarkapital. Det räcker inte att bara kunna låna i bank.

Tydliga argument, men det var så klart ett tag sedan han sa det. Mer Aktuellt är ett uttalande från Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson Mikaela Valtersson från den 13 april i år. Ovanligt tydligt för att behöva överges bara två veckor senare:

– Det är en väldigt prioriterad fråga för oss. Vi har väldigt svårt att gå med på att förmögenhetsskatten ska återinföras, det är en dålig politik.

Kanske var den en ”prioriterad fråga” för Mp. Men den hade inte högre prioritet än att den kunde överges.

I den här frågan verkar de i alla fall inte behöva någon specialutformad folkomröstning…

—————————————–

Bloggar: Böhlmark, Pär Johnson och Kent.

Annonser

One Response to Är det bara Ohly som kör över?

  1. […] Lotta och Altenberg och medborgarperspektiv och seved och magnus och krohniskt och den hälsosamme ekonomisten och fredrik och Fredrik A och […]

%d bloggare gillar detta: