Det tveeggade svärdet – humor

– Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket.

Så kommenterar kommunminister Mats Odell (kd) vänsterpartiernas satsning kommunerna, för vad han menar är lånade pengar. Humor eller oseriöst?

En sak kan man vara säker på: om man frågar svenska väljare om politiker är för roliga kommer de inte att svara ja.

Olika företrädare för vänsterpartierna är snabbt ute och kritiserar Odell för uttalandet.  Man kan förstå att de inte är glada att påminnas om Mona Sahlins ekonomiskt tveksamma förflutna med skattepengar (det Wikipedia kallar Tobleroneaffären). Men är det över gränsen?

Det får så klart varje person avgöra. Själv tycker jag att det är kul när politiken hettar till. Nålstick hör valrörelser till. Och den hårda kritiken från de politiska motståndarna visar också att frågan är känslig för framför allt Socialdemokrater.

Humor är ett tveeggat svärd inom politiken. Rätt använd ger den sympati och kanske nya väljare. Fle använd kan den få motsatt effekt. Jag tror inte att Odell behöver vara orolig för att tappa väljare i detta fall. Vad tror du?

Annonser

5 Responses to Det tveeggade svärdet – humor

 1. Anders Jönsson skriver:

  Kan det vara så att sossarna går i taket för att opinonsundersökarna på 68:an har kollat vad som händer med inställningen till (S) och Sahlin om Toblerone nämns?

  Alla (S) från Sahlin till minsta lilla Netroot bloggare har ju gått igång. Är de rädda att bilden sätter sig?

  (S) om någon vet ju hur viktigt det är att sätta en bild av motståndarens politik, jämför pensionärskatt, 130 miljarder i skattesänkning, stupstock etc.

 2. Jävla danska skriver:

  Jeg synes det er en sjov (rolig) udtalelse 🙂

  Til ”Toblerone-Mona” er der kun et sige: ” it’s part of the game”

 3. elina skriver:

  Som man bäddar …men Odell kan sova ganska mjukt tror jag.

 4. ua skriver:

  Kan inte tänka mig att han förlorar väljare, snarare vinner…

 5. […] När Mats Odell skämtade om Tobleronepolitik fick det rejäl uppmärksamhet. Om det var över gränsen eller inte kan var och en ha sin uppfattning om. Jag tycker att det var ganska kul. […]

%d bloggare gillar detta: