Vänsterpartier=högre skatt

Deklarationsdagen till ära är det på sin plats att gå in på jobbskatteavdrag.se för att se hur mycket regeringen Reinfeldt sänkt din skatt. Summan kan också representera ungefär hur mycket dyrare en vänsterregering kan bli. Taktiskt lagom till valet har de begränsat sig till mindre höjningar av vanligt folks inkomster. Men alla vet att saker alltid låter bättre innan ett val.

Ingen kan väl på allvar tro att Lars Ohly skulle nöja sig med att nuvarande nivåer av skattehöjningar?

Vänsterpartierna har konsekvent röstat emot varenda steg av jobbskatteavdraget under mandatperioden. Men de inser att de skulle förlora allt för många röster på att klippa till direkt. Men det är taktik som hindrar dem från ännu större skattehöjningar, knappast ideologi.

Alliansen har gett normalinkomsttagare en månadslön extra per år.

Men trots valtaktiken från vänsterpartierna lyser ändå det gamla kända budskapet tydligt igenom: folk som jobbar ska få mindre pengar kvar. En stor del av pengarna används till att ge folk bättre betalt för att inte jobba. Den välkända bidragslinjen.

——————————-

Här är ett längre inlägg om varför det är låginkomsttagare som gynnas av jobbskatteavdraget.

Annonser

One Response to Vänsterpartier=högre skatt

  1. Realizten skriver:

    Och ändå så VET socialistpartierna att ett högre skattetryck skulle SÄNKA statens skatteinkomster.

    Det enda som är viktigt är den etablerade dogmen inom vänstern. Allt annat, inklusive verkligheten, är irrelevant enligt dem.

%d bloggare gillar detta: