Mona är ett dilemma för vänstern

Nu kommer andra opinionsmätningen i rad som ger Mona Sahlin och vänsterpartiernas budgetförslag en smäll från väljarna. Den senaste tiden har också Sahlin debatterat flitigt mot Fredrik Reinfeldt och nog borde siffrorna ge vänsterns partistrateger något att fundera på.

Nu är det verkligen skarpt läge och vi har en unik situation i att två block så tydligt står mot varandra. Vi vet också att Fredrik Reinfeldt utklassar Mona Sahlin i alla typer av förtroendemätningar.

Vänsterblocket har ett klart dilemma i detta. Sossarna och Vänsterpartiet har inte vunnit en enda väljare sedan valet; den framgång vi ser kan de tacka Miljöpartiet för. Men det är inte den populära Maria Wetterstrand som som står i TV-debatterna mot Fredrik Reinfeldt. Det är den impopulära Sahlin.

Frågan är bara vad de kan göra åt det. Mona Sahlin lär knappast ge upp sin plats i TV-debatterna.

4 Responses to Mona är ett dilemma för vänstern

 1. […] Thomas och Ankersjö och Tokmoderaten och Johan och Krohniskt och Pär och […]

 2. TRIDENT skriver:

  Det är väl bara att acceptera att Mona aldrig skulle ha utsetts till partilerade. Vidare är det bara att acceptera att patron Perssons totala utrensning av de som var mer begåvade än patron själv var att skjuta sig själv i foten, tillväxten underifrån försvann totalt.

  Det är som sagt bara att acceptera nederlaget i september – och dra de lärdomar som förnuftigt folk skulle dra:

  – förpassa Mona ut i kylan
  – bryt förhållandet mellan LO och partiet

 3. […] Bloggar Johan Westerholm, Kent Persson, Per Ankersjö, Peter Andersson, Henrik Oscarsson, Fredrik Antonsson, Peter Högberg, Andreas Krohn […]

 4. Attila skriver:

  Läget är både lite komiskt och läskigt. Tänk om Mona trots allt blir statsminister?

%d bloggare gillar detta: