501 saker hör hemma på nätet

En bokhandel i Stockholm skyltar i dag med två böcker som man kan ifrågasätta vitsen med. Böckerna handlar om 501 favoritresmål och 501 drinkrecept.

Om man gör tre semesterresor per år ligger man nog ganska mycket över snittet. Med det tempot skulle man kunna klara bokens 501 resmål 167 år. Att ens försöka välja mellan fler än 51 resmål i taget är bara förvirrande. Varför skulle detta vara intressant i bokform? Rimligen enklare att söka på nätet…

De 501 drinkrecepten kan kanske fungera som någon form av uppslagsverk. Men även där tar det lång tid att ta sig igenom boken. Inte heller är boken sökbar (vilket den har gemensamt med alla böcker). Därmed blir det svårt att först titta i barskåpet för att sedan fundera över en drink.

Denna typ av böcker är säkert populära som present, men nog mest för den som ger bort dem. Jag gissar att de flesta ex av dessa böcker bläddras igenom någon gång. Men när man ska fundera vart man ska resa eller vilken drink man ska ha på sin fest som fördrink, sätter man sig ändå vid en dator.

Att böckerna var starkt rabatterade talar också för den teorin.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: