Spelbolagen: nu vinner Alliansen

Opinionsmätningar i all ära. Men vill man veta vem som vinner ett val bör man vända sig till spelbolagen. Denna artikel visar varför spelbolagen oftare har rätt än opinionsinstitut. I korthet handlar det om:

En analys från Henry B. Tippie College of Business i Iowa visar på att människor som satsat reda pengar baserar sina beslut på den kandidat de tror kommer att vinna snarare än den kandidat eller det parti de själva tänker rösta på

Om vi frågar spelbolagen som tar vad på vinnare av det svenska valet blir Allianssegern tydlig. Fyra av fem bolag tror på Alliansen och en har fortfarande oavgjort. Men tittar man dessutom på hur oddsen rör på sig just nu kan man konstatera att fler och fler tror på Alliansen. Oddsen är på sätt och vis lite tröga, eftersom de fortfarande innehåller pengar satsade under tex april, så de flesta vadslagningsfirmor trodde på rödgrön seger. Pengar satsade på ett visst alternativ sänker oddsen (ökar sannolikheten) för det alternativet och höjer det för det motsatta. Just när är ställningen hos de fem bolagen:

Spelbolag Alliansvinst Rödgrön vinst Favorit
Unibet 1,65 2,00 Alliansen
Ladbrokes 1,80 1,90 Alliansen
Nordicbet 1,85 1,85 Oavgjort
PAF (FI) 1,70 2,05 Alliansen
Raybet 1,74 1,89 Alliansen

Dessa siffror torde ge Allianssympatisörer god råg i ryggen, även om det troligen inte är avgjort ännu. Men att leda i både opinionsundersökningarna och hos spelbolagen är bättre än att inte göra det.

——————————————-

Expressen och DI skriver också om detta

Annonser

One Response to Spelbolagen: nu vinner Alliansen

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Mikael Persson and Oliver Carrà, Andreas Krohn. Andreas Krohn said: Spelbolagen: Alliansen vinner valet. Dessutom rör sig oddsen Reinfeldts väg just nu: http://wp.me/p3tcw-GV […]

%d bloggare gillar detta: