Toblerone: kasta eller skämta?

Mona Sahlin lär få leva med att bli förföljd av Toblerone resten av sin politiska karriär. Det är en del av det politiska spelet. Och gör man anspråk på att ha det yttersta politiska ansvaret i ett land får man nog också leva med att folk ifrågasätter ens omdöme och track record.

När Mats Odell skämtade om Tobleronepolitik fick det rejäl uppmärksamhet. Om det var över gränsen eller inte kan var och en ha sin uppfattning om. Jag tycker att det var ganska kul.

Men vad som inte är kul är när folk kastar Toblerone på Mona Sahlin. Det är helt klart över gränsen. Det är olagligt.

Dessutom är det korkat, i alla fall om man inte är Sahlinsupporter. Det ger bara sympatier till Sahlin.

Tyvärr ser vi att partierna allt mer får sina valmöten (för)störda. På Moderaternas valupptakt i lördags fanns djurrättsaktivister som rent av försökte sabotera mötet och hindra politikerna från att kunna tala. Likaså fanns SSUare med skyltar med egna budskap. I en demokrati har man inte bara rätt att yttra sina åsikter. Man bör också ha ett skydd mot dem som försöker hindra det.

Annonser

7 Responses to Toblerone: kasta eller skämta?

 1. Erik Nilsson skriver:

  Kanske skulle börja kasta inbetalningskort för tv-licensen på moderaterna, eller köpa lite prostituerade åt dom, verkar ju genomlysa moderaterna.
  Straffskatt på svart arbetskraft är ju ett annat sätt.

 2. Hugo skriver:

  Jag tycker att Mona ska vara tacksam för att folk bara kastar Toblerone på henne och inte någonting värre med tanke på vad hon och hennes parti har gjort mot folket.

 3. lina skriver:

  moderater skulle utrotas

 4. Joakim skriver:

  Det är inte direkt så att folk brukar kasta Toblerone på henne utan upp på scenen där hon pratar.

 5. Bo skriver:

  När SD:s olika möten attackeras av motståndare, och i vissa fall även får på nöten, då reagerar inte dom politiska partierna. Den enda politiker jag sett som tagit avstånd från detta är S-kvinnan Nalin Pekgul och det skall hon ha heder för!

 6. Andreas Krohn skriver:

  @BO: Störa politiska möten är lika fel oavsett åsikter hos den som har mötet. Jag tycker Sverigedemokraterna är idioter. Det har jag rätt att tycka hur jag vill. Men Sverigedemokrater har samma rätt att tycka saker om mig och ingen har rätt att hindra den andra från att tycka.

 7. Andreas Krohn skriver:

  @Erik Nilsson: Straffskatt på svart arbetskraft låter intressant. Hur hade du tänkt att det skulle funka?

%d bloggare gillar detta: