Mobbning måste behandlas professionellt

Bra att media uppmärksammar mobbningen i skolan och att det utkrävs ansvar. Det finns mycket forskning om mobbning som visar vad som fungerar och inte fungerar, när det gäller att bekämpa mobbning. När det gäller barns hälsa är det inte läge att chansa på någon hemsnickrad kvacksalverilösning. Då krävs metoder som bevisligen ger effekt. Något som Moderaternas Sten Tolgfors drev i Riksdagen redan för tio år sedan, men som först nu på allvar börjat få genomslag i debatten.

Om det som drabbar tusentals barn i skolan varje dag skulle hända på en arbetsplats skulle det milt sagt bli ett djävla liv. Frågan är bara varför det inte blir det när det sker i skolan.

 

Annonser

2 Responses to Mobbning måste behandlas professionellt

 1. Stig Palm skriver:

  Jag minns också mobbning på 1940-50 talet och lärarna gjorde ingenting då heller? Konstigt, då lärarna på den tiden hade MAKT och bestod av en lämplig blandning av män som kvinnor.
  När kvinnorna ”tog över” läraryrket i samband med införandet av mesighet i skolorna, lika med maktlösa lärare, kunde resultatet bara bli ett, det vi nu upplever. Samma sak i den svenska kyrkan när männen ”övergav” prästrollen då kvinnorna trädde in. MESIGHET är ordet som passar in. Detta gäller inte Islam som bekant.

 2. Björn Hultman skriver:

  Du har delvis rätt om att skulle detta ske på en arbetsplats blir det lättare uppmärksammat. Men det finns även vuxenmobbning på arbetsplatser.

  Mobbning är ett maktmissbruk och är individuellt för varje elev om hur man bäst löser problemet. Bristen på kunskap hos lärarna gör att vi stå och stampar på samma ställe. Metoder i all ära, men vi måste ta in fler känslor och empati i det hela. Vi kan lätt bocka av saker i en dokumentation om hur vi agerat, men har vi inte känslor i det hela faller ALLT.

  Jag debatterade idag i Nyhetsmorgon om att de utsatta får skulden för problemen.

%d bloggare gillar detta: