EU förbjuder aprilskämt?

VLT har ett av de roligaste aprilskämten:

EU beslutat att införa ett förbud mot ”vilseledande nyheter i press radio och tv”. Skämten kan nämligen vara skadliga för människors tilltro till myndigheter och massmedier.

En sammanställning av olika tidningars aprilskämt finns här. Undrar hur måga som för övrigt gick på DN:s skämt om: SL:s nya gräddfil ger sittplats och förtur. Men det hade varit roligare om det hade körts i Metro i stället. Hur som helst är det kul att tidningarna upprätthåller traditionen om aprilskämt. Tur å andra sidan att det bara är en gång per år. Det är trots allt ganska ofta man slår upp tidningen, läser en nyhet, för att sedan fundera: hm, är det första april i dag?

Konstigt för övrigt att ingen spann på detta som aprilskämt.

Någon som kan ge tips om bästa aprilskämt i bloggosfären?

Annonser

5 Responses to EU förbjuder aprilskämt?

 1. Jonas Morian skriver:

  I Metro var det i stället ett SL-skämt på företagets annonssida. Finns att läsa här: http://www.sl.se/Templates/Article.aspx?id=14028

 2. Andreas skriver:

  Tack Jonas – lite synd att det är ett skämt…

 3. hu5h skriver:

  jag tycker inte att de borde vara ett aprilskämt. håll till höger! 🙂

 4. Waldemar Ingdahl skriver:

  Aprilskämt och yttrandefrihet i all ära, men i dagens pressade klimat så bör skribenter och journalister se upp.

  http://stockholm.cafebabel.com/sv/post/2009/04/01/Eurozonen-%C3%A4r-st%C3%A4ngd

  Jag blev tagen på en blåsning av att ECB skulle stänga eurozonen. En enorm överraskning men… inte helt osannolik. Ironi och skämt är svåra i dagens pressade nyhetsflöde, då alltför opersonlig kommunikation inte uppfattas, som på e-postlistor. Ryktesspridning eller rena fel sprids snabbare. Vad kan man göra åt det, Andreas?

 5. […] är aprilskämtet att EU förbjuder just aprilskämt, det har använts under årens lopp av NA, VLT, IDG och säkert någon […]

%d bloggare gillar detta: