Men för fan Affe

Alf Svensson tycker till om valet av Annie Lööf som partiledare. Till Svenskan säger han:

För visdom krävs det ett antal år av erfarenhet.
[…]
Det finns en allmängiltig inställning att ungdom och fräschör är bra, medan erfarenhet och insikt som kommer med åren sällan lyfts fram. Man vill gärna ha det nya och fräscha.

I klartext tycker Alf att man inte ska bli partiledare när man är 28 år, eftersom man inte riktigt har åren av erfarenhet som ger visdom. Ok, Affe, detta kommer du att få äta upp. Jag kan tipsa dig om varför:

1: Politik behöver förvisso visdom, men det kräver också fräschör och nya idéer. Lite ”drag under galoscherna” som en gubbe i din ålder brukade säga. Alla behöver inte ha gråa hår.

2: Du kom in i Europaparlamentet genom att kryssa dig förbi en ung lovande tjej. Det var kanske inte riktigt vad Kristdemokraterna behövde, rent taktiskt.

3: Du säger i Svenskan: ”Jag var bättre som partiledare efter 20 år”. Hur tror du att partiledare ska kunna sitta i 20 år om de tillträder när de är 70?

4: Vad är över huvud taget poängen med att dissa (betyder ungefär ”racka ner på”) en tillträdande borgerlig partiledare?

Annonser

4 Responses to Men för fan Affe

  1. Daniel skriver:

    Affe har rätt. Hur skulle det se ut om sossarna eller moderaterna valde en liten spoling till partiledare. Vi skulle få en statsminister som är under 30 och då har man faktiskt inte tillräckligt med erfarenhet för att leda ett parti, utan man är relativt nykläckt i vuxenvärlden. Under 40 är tveksamt, under 35 dårskap. Över 50 även det dårskap. Är man 72 som Alf bör man inte längre sitta i riksdag/euparlamentet etc. Då kan man göra annan nytta.

  2. Andreas Krohn skriver:

    @Daniel: eller så struntar man i hur gamla politikerna är och funderar på vad de vill och uträttar.

  3. Daniel skriver:

    En regering med 18åringar vore ju alldeles utmärkt. Då skulle Sverige skjuta i höjden…det finns nog ingen som vill så mycket som tonåringar…

  4. […] Tokmoderaten och Annarkia och Broman och Kjellberg och Thomas och Krohniskt och Martin Rate this: Share this:TwitterFacebookE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

%d bloggare gillar detta: